Изгонен от БСП известен политик каза ще ходим ли на избори.Къс

...
Изгонен от БСП известен политик каза ще ходим ли на избори.Къс
Коментари Харесай

Явор Божанков: Изборите изглеждат над 90 % сигурни

Изгонен от Българска социалистическа партия прочут политик каза ще вървим ли на избори.

Къс е хоризонтът, изборите наподобяват над 90% сигурни, по тази причина се бърза с някои неща, с други не. С промяната в правосъдната система, да вземем за пример, въобще не се бърза. Това разяснява в ефира на Nova News независимият народен представител Явор Божанков.

Той акцентира, че в никакъв случай не е имал кардинални проблеми, когато е станал депутат, защото е бил поканен като гражданска квота и в никакъв случай не е бил партиен член на Българска социалистическа партия, написа novini.bg.

По думите му нещата са се усложнили, когато всички цели, които са коментирали първоначално, са се преобърнали.

По-трудно стана, когато тези неща се случваха наопаки - сякаш за еврото бяхме " за ", само че не щеш ли позицията е " някой различен път ", т.е. не; върнахме хартиения вот; до последно не искахме да предоставим военна помощ на Украйна… Оказа се, че Българска социалистическа партия вместо една съвременна европейска партия, е по-близо до популистка партия като " Възраждане ", разяснява Божанков.

Независимият народен представител изясни, че Българска социалистическа партия залита в популизъм и в някаква прекаленост, която не отива на една съвременна европейска партия. Добави също, че Зелената договорка и домашното принуждение са тематики, които липсват от дневния ред в партията.

Божанков уточни, че няма визия като част от коя партия ще бъде на идващите избори, отбелязвайки, че избира " да остана правилен на себе си ".

Той разкритикува сътрудниците си от Народното събрание, които повтарят, че са нужни промени в правосъдната система, само че влезе ли този въпрос за разискване в комисията - " всички гледат в тавана " и нищо не се случва.

Всички виждаме, че имаме проблем в правораздаването, само че влезе ли в комисия - всички гледат в тавана. Едно се заявява и се приказва, само че друго се прави, сподели Божанков.

На въпрос за последните събития в НЕКСО депутатът бе безапелационен, че не се познава с лицето Антони Тренчев, нито счита, че този скандал ще се отрази по някакъв метод на идващите избори.

На финала на диалога Явор Божанков сподели, че не знае на коя партия президентът ще връчи третия мандат.

Това ще го разберем в понеделник. Но аз оставам оптимист, тъй като обществото ни се преустройва след 12-годишното еднолично ръководство на ГЕРБ, приключи Божанков.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР